PONS rečnici Srbija
Претрага
Претрага
Close this search box.
Претрага

Univerzalni nemačko-srpski rečnik

70.000 reči i izraza na preko 1.000 strana. Svojim naglaskom na moderan standardni i razgovorni jezik, kao i na stručnu terminologiju, poseduje upotrebnu vrednost za najveći procenat korisnika.

 

Svojim obimom, stručnošću i savremenošću on se izdvaja od svih drugih dvojezičnih izdanja na ovim prostorima. Svojim naglaskom na moderan standardni i razgovorni jezik, kao i na stručnu terminologiju, poseduje upotrebnu vrednost za najveći procenat korisnika.

 

Rečnik je prvenstveno namenjen onima koji intenzivno uče nemački jezik ili ga dobro znaju i žele da dopune svoje znanje, kao i za one kojima je nemački potreban u poslu. Rečnik sadrži veliki broj odrednica, sintagmi, fraza i rečeničnih primera. Odlikuju ga specijalno obeleženi stručni termini iz mnogih oblasti, kvalifikativi koji dodatno objašnjavaju svako posebno značenje reči, fonetski izgovor nemačkih leksema, detaljna gramatička obrada nemačkih reči i srpskih jezičkih ekvivalenata (rod, broj, gramatički izuzeci, glagolski rod, vidski glagolski parovi, rekcija glagola i imenskih reči…), posebno označena stilska i funkcionalna značenja reči, regionalne, vremenske i restriktivne oznake pojedinih reči , kao i kratak pregled nemačke gramatike i odeljak sa najčešće korišćenim frazama.

Tip korica: tvrdi povez
Broj strana: 1008
ISBN: 978-86-7762-241-1 Kategorija:
Izdavač:

2.490,00 RSD

Klikom na link „KUPI“ bićete preusmereni na online prodavnicu www.eknjizara.rs gde možete završiti kupovinu.